miércoles, 8 de febrero de 2012

Salvem Sa Ràpita 16000 firmas

La plataforma Salvem Sa Ràpita ha entregrado hoy ante la Conselleria de Turismo más de 16000 firmas en contra de la construcción del Macro-Hotel en Sa Ràpita.A continuación podemos leer la nota de prensa que han preparado:Salvem Sa Ràpita! Entrega més de 16.000 signatures contra el Macro-hotel projectat vora la platja.

La construcció d’un macro-hotel de 1.200 places just devora s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc és incompatible amb la seva conservació.  
_____________________________________________________

La Plataforma Salvem Sa Ràpita! entrega avui més de 16.000 signatures a la Conselleria de turisme per evitar la construcció d’un Macro-hotel de 1.200 places a Sa Ràpita. Salvem Sa Ràpita! es mostra molt satisfeta de l’espectacular volum de signatures recollides a través de la Web Oficial de Actuable.  Aquesta plataforma on-line s’ha convertit els darrers anys en la web de referència per a centenars d’iniciatives ciutadanes i causes socials i ambientals de tot tipus a l’estat espanyol. La iniciativa de Salvem Sa Ràpita, amb 16.489 signatures (7 de febrer) està dins el Top Ten de la web a nivell de tot l’estat.

La resposta social a més a més, s’ha produït en manco de 3 mesos, essent ara mateix la campanya de més èxit a nivell de les Illes Balears de totes les que s’han posat mai en marxa a aquesta web. Aquest fet és molt indicatiu del grau de popularitat de la platja a Mallorca i també fora de les Illes Balears. El Macro-hotel ha generat preocupació degut al seu impacte ambiental i social. Salvem Sa Ràpita! entén que es tracta d’un projecte sense mesura que es planteja vora la platja verge més extensa de Mallorca (s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc) i a un entorn únic pel seu gran valor ecològic, paisatgístic i social.  El macro-hotel es vol construir a escassos 150 metres de la platja. Els terrenys on s’ubicaria són molt extensos, arribant casi a les de 20 hectàrees (20 camps de futbol de primera).

La plataforma no comprèn com s’ha pogut mantenir aquest excés de sòl urbà i urbanitzable a Sa Ràpita, sobretot després d’uns anys en que aquest nucli s’ha urbanitzat excessivament producte del boom immobiliari.

Salvem Sa Ràpita es marca l’objectiu d’evitar aquest macro-projecte pels següents motius:

·        Es tracta d’una zona natural emblemàtica d’importància internacional.
·        La seva imatge és usada per promocionar Mallorca turísticament.
·        Afegiria més pressió urbanística al nucli urbà de Sa Ràpita.
·        Trencaria per sempre la vocació residencial i de descans del poble.
·        Consumiria prop de 20 hectàrees de terreny ben conservat de garriga i conreu.
·        Tendria un impacte visual enorme a quilòmetres de distància.
·        Suposaria una massificació continuada de l’Arenal més verge i extens de l’illa.

Cal tenir present que actualment s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc pateixen problemes de conservació molt importants fa anys, que el fan perdre arena, bàsicament per mor de la construcció del port esportiu, la retirada de posidònia amb maquinària pesada i l’elevada pressió humana a l’estiu.

Creim que aquest projecte multiplicaria tota aquesta problemàtica i a més generaria nous impactes negatius als seus sistemes dunars, creant una pèrdua de qualitat de la platja.

Plano ubicación proyecto hotel Sa Ràpita

No hay comentarios:

Publicar un comentario